Tredje måned som gravid

Du er nu officielt i den sidste måned i første trimester. Fornemmelsen er spændende.

Den tredje måned af graviditeten indebærer en hurtig udvikling af din baby. Du vil begynde at opleve nogle nye overvældende følelser i løbet af denne tid. Din krop vil blive indstillet til at gennemgå en større transformation.

Gør dig klar til en overflod af råd og forslag fra de nærmeste og kære. Du er nu indstillet til at annoncere til verden (hvis du ikke allerede har gjort det), at du er gravid.

Ting at huske på i begyndelsen af den tredje måned

 1. Du vil blive anbefalet en række medicinske tests til at tjekke din vægt, blodtryk, livmodervækst, babyens hjerteslag og urin.
 2. Du vil gennemgå en komplet scanning, for første gang i din graviditet, som ser på din baby og hans/hendes hjerterytme. Gør dig klar til at blive overrasket og overvældet.
 3. Bliv mentalt forberedt på en række kropslige ændringer i begyndelsen af ​​din tredje måned.
 4. Sørg for at du snakker med din gynækolog om dine bekymringer og frygt. De er naturligt takket være de voksende hormoner.

Ændringer i din krop

I løbet af denne fase tilpasser din krop sig hurtigt til din voksende baby. Her er nogle af de vigtigste ændringer, der vil ske i din krop.

Hvis du tidligere havde morgenkvalme, kan følelsen blive intens eller reduceres denne måned. Du vil sandsynligvis føle dig svimmel og kaste op oftere end før. Sørg for, at du taler med din læge om ulejligheden. Hvis du er en arbejdende kvinde, skal du være særlig forsigtig i løbet af 3. måned af graviditet, der beskæftiger sig med hyppig opkast og uro i kroppen. Du vil føle dig mindre kvalm ved udgangen af ​​den tredje måned. Morgenkvalmen vil efterhånden fade ud.

Gør dig klar til et væld af hormonelle ændringer. Du vil opleve en rutsjebanetur af følelser.

Træthed kommer og bliver som en uvelkommen gæst. Du vil sandsynligvis føle dig mere træt, søvnig og udmattet end tidligere.
Din mave vil fortsætte med at vokse. Dette er også et godt tegn, der tyder på, at chancerne for en sandsynlighed for en abort er meget mindre nu.

Ændringer hos din baby

Din baby vil nu påbegynde fasen med hurtig udvikling. Her er nogle af de ændringer, der sker med din baby i din livmoder, mens du kæmper med de kropslige ændringer udenfor livmoderen.

 1. Din babys knogler vil nu begynde at binde eller hærde og danne en konkret kropsstruktur. Forvent ikke at føle din baby flytte endnu, der er stadig tid til det.
 2. Din babys øjne vil være store og åbne, selvom hans/hendes øjenlåg vil danne sig senere.
 3. De ydre ører dannes i denne tid.
 4. Der er stadig tid til, at dit barns reproduktive organer dannes. Imidlertid vil de eksterne genitalier begynde at differentiere.
 5. Din baby er ikke længere et foster. Halebenet er nu overflødigt, kort sagt, det forsvinder.
 6. Din babys hoved vil stadig være den største del, ca. halv størrelse af ​​resten af ​​kroppen.
 7. Din baby vil nu veje omkring 14 gram.