Sådan får du fysisk aktive børn

Børn er omgivet af elektronisk underholdning fra de er helt små, og derfor føler mange forældre, at det kan være en udfordring at få fysisk aktive børn. Tablets og fjernsynet giver nem underholdning, som ikke kræver nogen indsats fra børnenes side, men til gengæld får de heller ikke trænet deres motorik. Vi har samlet nogle gode råd til dig, som gerne have mere fysisk aktive børn.

Vær et godt forbillede

Det absolut vigtigste er, at du er et godt forbillede. Hvis børn vokser op med en far eller mor, som sidder hele dagen foran en skærm, så vil de med stor sandsynlig følge i samme spor.

Hvis du gerne vil have mere aktive børn, så bør du først og fremmest selv slukke for fjernsynet og lægge tabletten væk. Børnene skal nok finde på noget at lave, når der ikke er flere skærme at kigge på. Husk på, at børn ikke tager skade af at kede sig lidt. Det er den måde at fantasien kommer i gang.

Gør haven indbydende

Hvis du vil have mere fysisk aktive børn, så ønsker du med stor sandsynlighed også, at de kommer mere ud i haven. Derfor kan det være en rigtig god idé at gøre haven mere indbydende til leg.

www.lilletrae.dk kan du finde et kæmpe udvalg af udendørs legepladser, trampoliner og meget mere. Hvis dine børn er store nok, kan du eventuelt tage dem med på råd om, hvad de gerne vil finde i haven.

Det kan være en god idé at vælge flere forskellige små legeting fremfor én stor. På den måde vil der gå længere tid før haven bliver kedelig. Du kan også gøre meget selv, hvis du er lidt kreativ og god med hænderne. En sandkasse behøver eksempelvis ikke være svær at bygge.

Giv dem godt tøj

Én af de mest almindelige fejl som forældre begår, er at købe tøj til børnene, som ikke er egnet til aktiv leg, hvor der er stort slid og stor risiko for, at det bliver meget beskidt.

Hvis du vil have mere aktive børn, bør du først og fremmest købe tøj, som det er behageligt er være aktiv i. Derudover er det også vigtigt, at tøjet er varmt nok. Det gælder især, hvis det er helt små børn eller babyer.

At være udenfor er en vane, som helst skal udvikles indenfor det første år af barnets levetid. Derfor er det vigtigt, at barnet allerede som baby får tøj, som er velegnet til at være udendørs i. Klik her, hvis du vil se udvalget hos Miniature.dk, som blandt andet forhandler kvalitetstøj til babyer. De har desuden også et stort udvalg af tøj, som er velegnet til leg for større børn.