5 tips til at nyde din barsel

Venter du dit første barn, vil babys ankomst forandre dit liv for altid. På trods af søvnløse nætter og bleskift går du en fantastisk tid i møde, som du skal huske at nyde. Også på de trælse dage. For den tid, som du får med din baby, får du aldrig tilbage, og når barslen slutter, vil du savne at kunne hellige dig dit barn non-stop og have masser af kvalitetstid.

Men hvad skal du dog få tiden til at gå med, mens du går hjemme med baby? Du får her 5 tips til, hvad du kan bruge tiden på, når du går hjemme som full-time mor.

Tag ud i det blå

En barsel er for mange lig med masser af lange gåture i det fri. For når baby sover i sin barnevogn – eller i sin åbne klapvogn senere hen – kan du gribe chancen for at få motion og masser af frisk luft. Og hvilket barn sover ikke bedst, når det bliver lullet i en trillende vogn? Udnyt, at du rent faktisk har tiden til at trave derudaf. Det ændrer sig fluks, når du vender tilbage til arbejdet, når hverdagen igen banker på, og alt igen skal op i tempo.

Få nye bekendtskaber i mødregruppen

Mødregrupper er et fantastisk forum til at snakke om babyer. Fælles for alle i gruppen er, at de er på barsel, og at baby er fokus i deres liv lige pt. Alle i gruppen elsker uden tvivl at snakke om de små poder og om de udfordringer, som det nu engang fører med sig at have et lille barn i huset. Der er ikke bare masser af tid til hyggelige stunder, men også en masse erfaringsudveksling, som er guld værd, når du går alene hjemme med baby til daglig.

Vær åben og rummelig, når du går ind i mødregruppen. Hvem ved, om det fører et eller flere livslange bekendtskaber med sig?

Få fyldt op i babys tøjskab

En baby vokser konstant, og det betyder, at der skal nyt tøj til ret så ofte. Du kan ikke selv købe tøj i tide og utide med den undskyldning, at du vokser hele tiden (med mindre du altså er gravid og har brug for nyt ventetøj), men det bliver du altså faktisk nødt til som mor til et spædbarn.

Hvad enten du arver tøj fra familie eller bekendte til din baby eller selv må købe alt fra ny, må du ud og skaffe babytøj, så du hele tiden har noget tøj, som dit barn kan passe. Og shopping er selvsagt noget, som de fleste mødre rigtig godt kan lide at bruge deres tid på, når de går hjemme på barsel.