Nattøj – det vigtigste sæt tøj

Nattesøvn er der vidst ingen tvivl om, at vi alle sætter stor pris på – det gør de små puds også. Tænk på hvor mange indtryk, det lille menneske får i løbet af dagen. Måske har de haft kreativ dag i dagplejen, eller været med mor og far på tur i indkøbscentret den første hverdag i måneden (lønningsdag=kaos). Det kan være mere end rigeligt for den lille, at skulle sluge. Alle disse indtryk skal bearbejdes og det gøres om natten, præcis som med os voksne.

Du danner rammerne

Du som forældre, er nødt til at danne rammerne for dit lille barn, når det kommer til en god nattesøvn og det starter med nattøjet. Der er da ikke noget værre end, at blusen kravler op, eller fronten får drejet sig om på ryggen, og buksebenene sidder under knæhaserne – det er lige så irriterende for din lille baby, som for dig. Og det giver uden tvivl uro om natten når tøjet bare er møg irriterende.

Som mor til tre, ved jeg om nogen anden, hvor vigtigt det er at sove behageligt og i behageligt tøj. Jeg har eksperimenteret en hel del i dette “udstyr”, og falder altid tilbage til dette sæt nattøj.

Der er ingen tvivl om, at heldragter altid vil være det bedste. Det skildre ikke på midten, eller får drejet sig rundt og sidder skævt.

Hvis man vil undgå at buksebenene kravler, er heldragter med fødder et must have. Der findes et hav af udvalg, men stofkvaliteten er altså ikke lige gyldig. Nattøjet er i mange tilfælde lige så tæt på kroppen som undertøj, da mange børn ikke har undertøj under nattøjet når de sover – det er altså hud mod hud kontakt nattøjet har. Jeg er klart fan af dette sæt fra Name it, som kan købes på Stylepit.dk

Skriv en kommentar