Sådan vælger du den perfekte barnevogn

Det er en god ide at få styr på det vigtigste udstyr, inden baby kommer til verden. For så bliver der pludselig nok at se til. Her i artiklen får du vores bud på, hvad du skal have med i dine overvejelser, når du skal ud at købe en barnevogn – uanset om det er en barnevogn fra Emmaljunga, Odder, Brio eller en helt fjerde fabrikant, som du er på jagt efter.

En klassisk barnevogn eller en med svingbare hjul

Bor du inde midt i byen, kan du overveje, om du vil købe en city-model. Her får du en barnevogn med svingbare hjul, som gør det nemt at køre på brosten, op og ned af kantsten og nemt at komme ind i en bybus. By-barnevognen har desuden et lettere stel, som gør det nemmere for dig, hvis du skal bakse den ind og ud af en opgang, eller hvis du har brug for nemt at kunne klappe den sammen.

Den klassiske barnevogn er som regel en lidt tungere variant. Den står godt fast, hvis du er typen, der vil elske at gå en masse ture ude i naturen eller i skoven. Den klassiske barnevogn virker mere stabil og rolig i det, og den er god, hvis du har tænkt dig at trave en masse kilometer ude i det fri med en sovende baby i kalechen.

Vil du have en lift med i købet?

Når du køber en barnevogn, vil du også blive bedt om at tage stilling til, hvorvidt du vil have en lift med i købet. En lift er rigtig god til det lille spædbarn, der nemmere vil kunne føle sig tryg deri frem for i kalechen til vognen, som er noget større i det. Du kan desuden nemt løfte liften ud af barnevognen – selv med en sovende baby. Det er en stor fordel, hvis du vil have baby med ind at sove videre, eller hvis du af andre grunde vil kunne flytte barnet med dig rundt. 

Har du planer om at købe en voksipose eller en babynest, kan du sagtens bruge det i stedet for en lift til barnevognen.

En kombivogn – barnevogn og klapvogn i ét

Du kan også overveje, om en kombivogn er noget for dig. Her får du en moderne barnevogn, som du også kan lave til en klapvogn. Det er en rigtig smart løsning, og du kan dermed slippe for både at skulle kaste penge efter en barnevogn og en klapvogn.

Du skal dog være opmærksom på, at en kombivogn har et mindre liggemål end en traditionel barnevogn. Det vil altså sige, at dit barn hurtigere vokser sig ud af kombivognen. Har du derfor planer om også at bruge barnevognen, når dit barn skal starte i dagpleje og skal sove til middag derhenne, så kan en kombivogn hurtigt blive for lille til, at dit barn kan ligge deri.