3 ting du ikke kan leve uden som nybagt mor

Dit liv ændrer sig markant fra den dag, hvor du møder dit spædbarn for første gang. Du kan godt vinke farvel til at sove igennem hver eneste nat og til at sætte dine egne behov i første række. Men samtidig kan du også sige goddag til en masse glæde og en altoversvømmende kærlighed, som du slet ikke anede fandtes.

Den første tid med et spædbarn på matriklen er for de fleste en lykkelig tid, men det ville være løgn at sige, at det ikke også kan være en hård periode at komme igennem. Læs med her og få vores bud på, hvad du ikke kan leve uden, når du starter dit nye liv som nybagt mor.

Trøstende sutter til din baby

Det virker jo faktisk helt åndssvagt, at du præsenterer dit barn for en sut. For hvad enten du vænner dit barn til at bruge sutteflaske og sut fra mam eller et andet mærke, bliver dit barn nemt afhængig. De fleste børn kommer til at elske deres sutter så meget, at de får meget svært ved at blive vænnet af med at bruge sut, når de når en vis alder.

Men som nybagt mor finder du hurtigt ud af, hvorfor mange mødre ligefrem kæmper en kamp for at få deres baby til at ville tage mod en sut. Du kan nemlig vinde mange minutters ekstra ro fra barnevognen med en sut, og du kan også meget nemmere vænne dit barn til at sove væk fra dit bryst, hvis det stiller sig tilfreds med at få serveret en sut i stedet. Du skal ikke være mor i mange dage for at forstå, hvorfor det faktisk er en god ide at introducere din baby for en trøstende sut.

Stofbleer bliver din nye bedste ven

Stofbleer er og bliver uundværlige, når du har en baby derhjemme. De bliver brugt, når baby gylper, når baby spilder mos, når der skal pudses næse, når solen skinner ned i hovedet på baby, og snart finder du dig selv på vej ud af døren med en stofble på skulderen.

Du kommer hurtigt til at placere stofbleer alle steder, og du skal ikke blive overrasket, hvis du en dag finder en stofble i din håndtaske, når du er på café med en veninde uden baby. Stofbleer kommer til at følge dig i tykt og tyndt, og derfor kan du lige så godt få købt et solidt lager af dem, allerede inden baby melder sin ankomst. 

Koffeinholdige drikke

Du vil gerne spise og drikke så sundt som muligt, mens du ammer. Det er klart. For alt det, som du indtager, går jo direkte i modermælken. Men der skal altså også bare noget til at holde dig vågen og frisk, når du er allermest nede på søvn. Og her skal du ikke få dårlig samvittighed over at forfalde til noget med koffein i. Det kvikker op – og det smager godt!