Er ammepuden nødvendig?

Måske nærmer du dig fødslen af dit første barn med hastige skridt. Der er mange ting at tage stilling til. Barnevogn, klapvogn, sut, tilbehør, tøj, bleer, krybbe, sengetøj og så videre. Endnu en tilføjelse til listen – for nogle – en ammepude. Men er den nødvendig?

Glans-beskrivelserne på nettet kan hurtigt få dig til at føle, at puden er en absolut must-have. “Uundværlig”, “livsændrende” og “nødvendig” er mange af de ord, du vil støde på, hvis du googler. Her kan du se fordele og ulemper.

Fordele

Fordelene ved en ammepude er, at den ikke kun kan bruges til, når den bette ny skal ammes. Mange gravide oplever smerter – nogle konstant, andre slet ikke – og især når de skal sove. En ammepude giver god støtte under søvnen, idet den ikke ændrer form særlig meget. Det er dejligt for den tunge, gravide krop. 

Et andet argument for ammepuden er, at en baby ofte skal have mad. Om du har en ammepude eller ej, så skal baby altså have føde. Og når det nu skal foregå så længe, så ofte og så meget, lyder argumentet, at det lige så godt kan være behageligt imens. Skuldrene og nakken kan nemt spænde en del, når babyen holdes. Og hvis du slapper af, bør mælken også flyde meget lettere. Med en ammepude skal du derfor ikke selv holde babyen.

Ulemper

En stor ulempe ved ammepuden er prisen. Det er for rigtig mange vigtigt, at puden er af god kvalitet. Allergivenligt fyld er for eksempel en del dyrere end de almindelige puder, mange af os sover på hver nat. En ammepude kan komme helt op at koste et par tusinde kroner, men kan også fås til den nette sum af 200 kroner. Det anbefales at kigge dig lidt omkring, og danne dig et indtryk, før du slår til – måske vil du bare helt bruge en helt almindelig pude fra sofaen.

Så hvad er konklusionen?

Der kommer ikke et endegyldigt svar i denne artikel – det er du nødt til selv at finde. Og det er du, fordi alle mødres oplevelser er forskellige. Hvis du døjer med søvn, at du spænder i kroppen, og at du ikke kan få mælken til at flyde, vil en ammepude måske være et godt redskab. Prøv dig frem og se, hvad der fungerer bedst for dig. Du kan finde en ammepude her.