3 ting, du kan lave med dit nyfødte barn

Som nybagt forælder er det påkrævet, at du altid er opmærksom på din baby. Derfor er det vigtigt, at du altid befinder dig i nærheden af dit nyfødte barn. Det er oplagt, at du finder noget, du kan lave sammen med din baby, så du ikke blot befinder dig i nærheden af barnet, men samtidig sikrer, at din baby føler sig godt tilpas og føler sig underholdt.

Om end der findes mange ting, du kan lave sammen med dit nyfødte barn, så er det ikke dem alle, der er lige gode. Når barnet er i denne alder, så bør du ikke blot tænke på, at det skal være noget, der holder dit barn underholdt. Det er i lige så høj grad værd at sikre, at der er tale om en aktivitet, der kan være med til at styrke barnets intelligens og udvikling.

1. Sanglege

Det er en lang proces at lære det danske sprog. Men når du synger for din baby, hjælper du den godt vej. Rytme og gentagelser gør det nemmere at tage ordene ind i løsrevne sætninger. Hvis blot du sørger for at illustrere remsen med fingerbevægelser, stimulerer du flere sanser på én gang – sange som Bim Bam Busse er særligt oplagt til sådanne ting.

Derfor er sanglege også en oplagt ting, du kan foretage dig med din baby. Barnet vil glædes ved din sang, falde til ro og tilmed få styrket sine sproglige egenskaber på et tidligt stadie. Der findes et bredt spektrum af gode børnesange, du kan synge for dit nyfødte barn, men har du et begrænset kendskab til disse, kan du finde inspiration ved blot at klikke her.

2. Vugge

At vugge er ikke blot en god måde at få barnet til at falde til ro. Dit barn lærer desuden sin krop bedre at kende, når det mærker din krop mod sig. Det er ligeledes en bevægelse, der er god for balanceevnen og samtidig styrker det samarbejdet mellem venstre og højre hjernehalvdel. Det er vigtigt, da det er udgangspunktet for at lære at kravle.

3. Spejl

Noget af det mest fantastiske ved nyfødte børn er, at der skal ganske lidt til at glæde dem. Placer f.eks. dig selv og barnet foran et spejl. Når babyen smiler til spejlet og spejlbilledet smiler tilbage, skaber det en glædelig reaktion hos din baby. Det er samtidig med til at gøre dit nyfødte barn bevidst om sine egne reaktioner og bevægelser.