Gravid på ferie

Det anbefales jo ikke gravide at rejse med fly, når de er langt hende i graviditeten, så mange familier har ikke været langt hjemmefra på en tiltrængt solferie i måske flere år, men nu kan man endelig et kort stykke tid efter barnets fødsel tage en flyrejse ned til sydens sol og nyde strandene og et herligt klima. Efter et bryllup tager man væk fra det hele med en bryllupsrejse, og måske skulle I netop nu efter fødslen tage en uge eller mere på en tiltrængt afslapningsferie. Forkæl jer selv med en All Inclusive tur, så der er styr på både flyet, transporten til hotellet samt selve måltiderne i ferien. Så kan I til gengæld anvende tiden fornuftigt sammen med den nye baby. Dog skal I forberede jer lidt hjemmefra, idet babyen skal først have en barnedåb samt et pas, således man kan komme med et fly, og flyrejsen bør heller ikke være for lang. Overvej derfor at rejse til Bulgarien, som jo er Nordeuropas lokale riviera med lækre sandstrande langs Sortehavet, og man kan rejse dertil på lidt mere end 2 timer f.eks. med Sunweb. Der findes også andre rejsebureauer, men skal man have en lav pris sammen med alt tilrettelagt med transport og hotel mm., så er det nemt og hurtigt at finde på Sunwebs hjemmeside.

Hvor gammel bør barnet være?

Efter at have undersøgt markedet for regler og andres erfaringer, så er konklusionen, at man ikke bør tage en flyrejse som gravid, især ikke hvis man er mere end 7 måneder henne. Det kan også være svært at more sig med en stor mave under graviditeten, hvor man også skal tjekkes mange gange før fødslen. Derfor er en ferie ofte på sin plads kort tid efter fødslen, og en baby kan nemt klare en flytur uden problemer. Man bør enten sidde med babyen på skødet under turen, eller købe en separat billet til babyen. Man kan også placere babyen i en lift eller babyseng, som kan stå på gulvet. Mange fly har desuden en pusleplads foran i flyet specielt beregnet til spædbørn, hvor man også kan skifte ble mm.

Fordele ved Bulgarien.

Vi overvejer Bulgarien, fordi det ligger i kort afstand fra Danmark, så det er både hurtigt og billigt at komme dertil. Der findes alt til os krævende turister. Der findes smuk uspoleret natur, herlige badestrande, solskin samt rigtig god mad og vin. Her er både plads til børnefamilier men også til unge, der vil feste hele natten. De fleste rejser til Burgaskysten i Bulgarien, som kan byde på lange sandstrande om dagen og gode restauranter, hyggelige caféer og livlige natklubber om aftenen. Det bedste af det hele er, at det er billigt, og lommepengene rækker langt. Børnefamiliernes paradis er stederne Elenite og Nessebar. Man kan også både opleve forskellige vandsportsaktiviteter samt tage på en udflugt til Aladzja-klosteret. Byen Byala er nu blevet en kendt turistby, som er vokset en del de senere år. Byen indeholder små, lokale butikker, kaffehuse, men den har også nogle gode restauranter og smukke hoteller. Her kan du nyde solen, sandstrandene, de smukke blå bugter, bjerge og vinmarker i nærheden. Oplev en smuk bjergskråning med en fantastisk udsigt over Sortehavet og med sin egen private strand.

 

Billede: Frank de Kleine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *